Ett stick i fingret

Det finns inga tråkiga hivbesked längre

Testar du negativt för hiv behöver du inte bekymra dig mer. Testar du positivt får du medicin som håller dig frisk. Behandlad hiv gör dig dessutom smittfri vid sex. Hos många Noaks Ark-föreningar kan du ta ett hivtest med snabbsvar. Ett stick i fingret – det är allt.

Det är viktigt att testa sig

Hiv är ett virus som orsakar en kronisk infektion. Ännu finns inget bot mot hiv, men i Sverige fungerar hivbehandling så bra att den som har hiv lever lika länge som vem som helst. Behandling ska sättas in så tidigt som möjligt, då obehandlad hivinfektion kan leda till allvarliga komplikationer, och kan på sikt till och med vara livshotande. Därför är det viktigt att testa sig om man utsatt sig för hivrisk.

Skydda dig själv och andra

Alla som har hiv har ännu inte tagit hivtestet. Därför tar de ännu inte några hivmediciner. Det är det fortfarande viktigt att använda kondom om man är osäker. Vi behöver hjälpas åt att skydda oss själva och varandra!

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Noaks Ark Direkt

Du kan vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Under vecka 29 och 30 har vi öppet måndag, onsdag och fredag.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt