Noaks Ark-modellen

Noaks Ark verkar för förhindra spridningen av hiv och andra sexuellt överförbara infektioner samt öka välbefinnandet för den som lever med hiv och närstående. Vi arbetar från tre håll; kunskap, stöd och opinionsbildning.

Kunskap

Noaks Ark har ett stort kursutbud, publicerar informationsmaterial om hiv samt driver telefonrådgivningen Noaks Ark Direkt 020-78 44 40. Vårt informationsarbete fokuserar främst på prevention och på att stärka positionen för personer som lever med hiv i samhället, genom arbete mot stigmatisering. Hos oss kan du lära dig mer om hiv genom kurser, föreläsningar och informationsmaterial. Man kan vända sig till oss både som privatperson och i sin yrkesroll. Du kan också få svar på frågor om hiv och annat som kan överföras vid sex om du ringer till Noaks Ark Direkt 020-78 44 40 eller något av de lokala kontoren.

Stöd

Noaks Ark finns till för alla som lever med hiv. Vi erbjuder samtalsgrupper, enskilda stödsamtal, psykoterapi och sociala aktiviteter för hivpositiva och närstående. Alla människor är olika och vi försöker hitta olika sätt att stärka hivpositiva samt öka välbefinnandet hos de som lever med hiv och deras närstående. 

Opinionsbildning

För många människor är det de ser på tv eller läser i tidningen de enda källorna till kunskap om hiv. Därför är mediernas roll viktig när det gäller att skapa medvetenhet och engagemang kring hivfrågor. Noaks Ark arbetar ständigt med att lyfta olika hivfrågor genom olika former av påverkansarbete, debattartiklar och pressmeddelanden.

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt