Noaks Ark Stockholm

TESTNING, STÖD OCH INFORMATION

Till oss kommer människor som lever med hiv, är närstående eller som har behov av att prata om hiv eller vill hivtesta sig. Vi erbjuder utbildning och information i olika former för yrkesgrupper och allmänhet. Du som vill träffa andra som också lever med hiv är välkommen till våra aktiviteter eller vår öppna stödverksamhet.

Boka test idag Läs mer om oss

Ett stick i fingret svar på 20 minuter

Hos oss kan du hivtesta dig enkelt och kostnadsfritt med ett snabbtest. Efter ett stick i fingret får du ditt svar inom 20 minuter. I väntan på svaret finns möjlighet att samtala och ställa frågor om hiv och olika könssjukdomar. Vi erbjuder hivtestning både som drop in och genom bokade besök på helgfria vardagar centralt i Stockholm.

På gång i Stockholm

Just nu är det inget på gång...

Öppettider

Öppna stödet

För alla som lever med hiv och närstående

Måndag 10.00–20.00 (Middag)
Tisdag 10.00–16.00
Onsdag STÄNGT
Torsdag 13.00–18.00 (Fika)
Fredag 10.00–17.00

Testmottagning

Hivtest med snabba svar

Drop in onsdagar 16 – 20
Tidsbokade besök – vardagar, boka online.

Det finns inga tråkiga hiv-besked längre

Ett liv utan begränsningar

Testar du negativt för hiv behöver du inte bekymra dig mer. Testar du positivt får du medicin som håller dig frisk. Behandlad hiv gör dig dessutom smittfri vid sex. Hos många Noaks Ark-föreningar kan du ta ett hivtest med snabbsvar. Ett stick i fingret – det är allt.

Boka test idag

En person med behandlad HIV smittar inte vid sex

Behandlingen är så effektiv, att virusmängden sjunker till omätbara nivåer. Behandlad hiv överförs inte vid sex. Risken att hiv överförs under graviditet eller förlossning är mycket låg om modern behandlas i god tid. I dagsläget är det för tidigt att säga hur mycket smittrisken minskar om man delar injektionsverktyg. Amning, blodtransfusion och organtransplantation anses alltjämt innebära en risk även om hiv behandlas.

Hur går ett hivtest till?

Ett hivtest är ett blodprov som tas i armvecket eller genom ett stick i fingret. Ett prov som tas i armvecket skickas till ett laboratorium för analys och du får svaret efter cirka en vecka. Ett prov som tas i fingret, ett så kallat snabbsvarstest, analyseras direkt i testrummet och resultatet får du efter cirka 15 minuter. På Noaks Ark erbjuder vi test med snabbsvar. Det är gratis och du får vara anonym

Om oss

Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak. Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtestning med snabbsvar.

Säkra svar om HIV

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Under vecka 29 och 30 har vi öppet måndag, onsdag och fredag.

Läs mer om Noaks Ark Direkt

Kontakta oss

Nedan hittar du kontaktuppgifter till oss på Noaks Ark Stockholm. Söker du någon speciell från personalen? Hör gärna av dig till oss eller kom förbi på en fika.

Skicka brev
Eriksbergsgatan 46, 114 30 Stockholm
Instagram
@noaksarkstockholm
Aktivitet

Julaftonsfirande – Christmas celebration

Fira traditionell julafton på Arken tillsammans med oss! Det finns julmat, gemenskap och julklappar för alla. Varmt välkomna! Celebrate a traditional Swedish Christmas Eve with us at December 24! There will be food, community and Christmas gifts for everyone. Welcome!

Läs mer
Noaks Ark Stockholm - På gång - Julfirande

Nyheter

- Vad händer i Noaks Ark Stockholm

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Noaks Ark Direkt

Du kan vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Under vecka 29 och 30 har vi öppet måndag, onsdag och fredag.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt