Hiv i familjen

I  dag lever 130 barn med hiv i Sverige och därutöver finns många barn i familjer där en eller båda föräldrarna har hiv. Oavsett vem som lever med hiv berörs hela familjen.

Noaks Ark Stockholm har tagit fram ett stödmaterial som underlättar att kunna prata om hiv med barn. Materialet vänder sig till både barn, unga och vuxna i form av böcker, film och en webbapp som på ett vardagligt och fantasifullt sätt knyter ihop samtal och fakta om hiv. 

Du kan också lyssna på Noaks Ark-podden där Vendela Hagås, barnsjuksköterska och familjeterapeut, berättar om familjernas olika utmaningar och om det helt unika material som tagits fram för att lättare samtala med barn och unga kring hiv.

Hjälp oss att hjälpa!

Alla gåvor, stora som små, gör skillnad. Du kan enkelt ge din gåva till förmån för vår verksamhet här. 100 procent av gåvan går till ändamålet. Du kan också ange var i landet du vill att gåvan ska användas.

Engagera dig i din egen Noaks Ark-förening

Genom att bli medlem i Noaks Ark-föreningen där du bor stödjer du verksamheten och kan påverka dess inriktning. Du kan också anmäla dig till att bli volontär! Din egen förening hittar du längst ner på sidan.

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt