Noaks Ark

Noaks Ark blev Sveriges första organisation för att förebygga hiv och att stödja sjuka och deras närmaste. Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak.

Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtest med snabbsvar.

 

 

Guldarken – äntligen!

Guldarken – äntligen!

En pandemi kom emellan för att dela ut Guldarken till Inger Forsgren, men nu är det äntligen dags!

Torsdag 11 november kl 13-15 sänder vi live på vår Youtubekanal (du hittar den här).

Priset delas ut av Riksförbundet Noaks Arks tidigare ordförande Lena Nilsson Schönneson.

I samband med utdelningen anordnas också ett seminarium kring hiv och bemötande, där deltar även Richard Brändström från Karolinska Institutet, Daniel Serguey Suarez från Posithiva Gruppen och psykoterapeut Jacob Carlander.

Nyfiken på Inger? Läs om henne här.  Lyssna på Noaks Ark-podden.

Mer om Guldarken hittar du här.