17 maj 2019

Fler möjligheter till hivtest

Det är viktigt att tidigt få veta om man har hiv eftersom det ger möjlighet till bättre vård och behandling. Det bidrar även till minskad spridning av hiv, eftersom behandlad hiv inte överförs vid sex.

Dagens mediciner fungerar så bra att den som har hiv kan leva lika länge som vem som helst. En obehandlad hivinfektion är däremot livshotande. Därför är det viktigt att testa sig så att behandling kan sättas in så tidigt som möjligt.

Under vårens europeiska hivtestningsvecka som pågår den 17-24 maj finns fler möjligheter till hivtest. På flera av Noaks Arks lokalföreningar erbjuds snabbtest. Efter ett stick i fingret får vi svar inom 15 minuter. I väntan på svaret finns möjlighet att samtala och ställa frågor om hiv och olika könssjukdomar. Erfaren personal finns med hela tiden och omfattas av sekretess, du kan givetvis vara anonym.

Hitta din lokalförening. 

Läs mer om hiv.

Läs mer om hivtest.

Mer om europeiska hivtesningsveckan.

(Foto: Maria Wågberg)


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt