27 jul 2012

Konferensen lider emot sitt slut för denna gång och arbetet fortsätter!

Imorgon delar vi ut de sista broschyrerna om vår verksamhet och konferensen avslutas, vårt material har verkligen haft rykande åtgång till vår förtjusning.

Jag skulle vilja dela med mig om mina sammanfattande reflektioner. Igår ägnade jag nästan hela dagen i vårt bås och det innebär att jag sitter där jag sitter och världen kommer förbi, igår var en sådan dag då det var en skön ström av människor, vi hann prata några minuter, ibland ännu längre innan nästa person kom. Många undrar vad kognitiva metoder innebär och när jag förklarar att syftet med KBT så blir många intresserade och konstaterar att samtalsstöd räcker inte alltid, ibland behövs det ännu mer och det kan vi erbjuda på Noaks ark, jag är glad för det då jag fått följa ganska många hip-positiva på sin inre resa till bättre mående med stöd av KBT. Jag önskar att fler länder, speciellt de länder som har de ekonomiska förutsättningarna tar efter oss. KBT finns redan som behandling i många länder men inte kopplat till hiv som vi vet kan ge en ökad stress med följder som: låg självkänsla,ångest och depression. Många kollegor som finns ute i världen från tex USA, Nya Zeeland och Canada hade jag många och långa samtal med då de hade koll på KBT men ändå inte erbjuder det som metod ännu. Jag hoppas att jag möter några av dessa på nästa aidskonferens med samma budskap på deras broschyrer som vi hade detta år: ” vi är specialiserade på kognitiva metoder”…

Med vänliga hälsningar

Ina Nyberg Gruffman
Socionom och Kognitiv psykoterapeut steg 1
Noaks Ark
26 juli 2012 Washington


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt