27 jul 2012

Upp till kamp mot diskriminering och förtryck!

Nu när jag sitter här och försöker sammanfatta min första Internationella aidskonferans så kan jag inte sluta tänka på alla dessa fantastiska möten med människor ifrån världens alla hörn. Trots att alla föreläsningar jag vart på enligt mig mestadels innehållit dystra slutsatser så känner jag ändå ett stort hopp inför framtiden. Det beror till stor del på att jag trots allt negativt också ser alla dessa kärleksfulla själar som är här och som verkligen brinner för att kämpa mot all diskriminering och stigma som alla världens hivpositiva är tvungna att uppleva. Alla dessa människor som är här på konferansen hjälper till att bygga upp en sådan positiv stämning så jag kan inte annat än att åka härifrån med ett leende på läpparna. Självklart så har vissa föreläsningar och samtal vart så sorgliga och gripande att jag vart nära tårar, men när jag samlat mig och gått därifrån så har jag genast fyllts med en känsla som uppmanar mig att kämpa ännu hårdare och engagerat för att faktiskt göra något åt saken. Så imorgon kommer jag packa min väska, ta på mig mina skor och fara hem med en ännu större glöd och beslutsamhet att kämpa vidare mot alla världens orättvisor och förtryck som drabbar hivpositiva. Nästa kamp börjar redan nästa vecka då det är Stockholmpride…..kom och hjälp mig sprid kärlek och kunskap, jag lovar att du inte kommer ångra dig =)
/ Kärlek i massor <3 Rickard Eriksson


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt