Noaks Ark

Noaks Ark blev Sveriges första organisation för att förebygga hiv och att stödja sjuka och deras närmaste. Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak.

Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtest med snabbsvar.

 

 

Upp till kamp mot diskriminering och förtryck!

Upp till kamp mot diskriminering och förtryck!

Nu när jag sitter här och försöker sammanfatta min första Internationella aidskonferans så kan jag inte sluta tänka på alla dessa fantastiska möten med människor ifrån världens alla hörn. Trots att alla föreläsningar jag vart på enligt mig mestadels innehållit dystra slutsatser så känner jag ändå ett stort hopp inför framtiden. Det beror till stor del på att jag trots allt negativt också ser alla dessa kärleksfulla själar som är här och som verkligen brinner för att kämpa mot all diskriminering och stigma som alla världens hivpositiva är tvungna att uppleva. Alla dessa människor som är här på konferansen hjälper till att bygga upp en sådan positiv stämning så jag kan inte annat än att åka härifrån med ett leende på läpparna. Självklart så har vissa föreläsningar och samtal vart så sorgliga och gripande att jag vart nära tårar, men när jag samlat mig och gått därifrån så har jag genast fyllts med en känsla som uppmanar mig att kämpa ännu hårdare och engagerat för att faktiskt göra något åt saken. Så imorgon kommer jag packa min väska, ta på mig mina skor och fara hem med en ännu större glöd och beslutsamhet att kämpa vidare mot alla världens orättvisor och förtryck som drabbar hivpositiva. Nästa kamp börjar redan nästa vecka då det är Stockholmpride…..kom och hjälp mig sprid kärlek och kunskap, jag lovar att du inte kommer ångra dig =)
/ Kärlek i massor <3 Rickard Eriksson