01 dec 2022

World AIDS Day 1 december – Öppet hus

Idag den 1 december 2022 uppmärksammar vi World AIDS Day. En dag att uppmärksamma hiv och att leva med hiv men också att minnas alla som vi förlorat i aids i världen. Idag håller vi öppet hus mellan kl. 15-20 med program som alla är varmt välkomna att delta i.

UNAIDS tema för i år Equalize fokuserar på de ojämlika villkor som hindrar tillgången till förebyggande och psykosociala insatser kring hiv i samhället. I världen lever 38 miljoner människor med hiv och i Sverige cirka 9000 personer varav ungefär hälften är boende i Stockholmsområdet. 2021 dog 650 000 personer i världen i sviterna av en hivinfektion och även om effektiv behandling finns behöver den nå fler samt att stigma och ojämlikheter bekämpas så att ingen människa ska behöva förloras av en behandlingsbar infektion.

Uppmärksamma dagen där du är, prata mer om hiv och lär dig eller andra något de inte visste!


Läs fler nyheter

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt