22 feb 2022

Ny rapport – Hiv: attityder, kunskap och oro bland män som har sex med män

Undetectable is the new negative: Hivstigma i gayrörelsen är ett projekt som utforskade hur attityder till hiv och personer som lever med hiv ser ut idag i Sverige bland hivnegativa män som har sex med män.

Projektet bestod av en studie med närmare 3 500 deltagare samt en kampanj. Projektet genomfördes av Posithiva Gruppen tillsammans med Noaks Ark Stockholm och Karolinska Institutet med finansiering från Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten.

”Stigmatiserande attityder och felaktig kunskap om hiv är en av de viktigaste sakerna vi alla har att arbeta med för att förbättra livskvalitén och skapa jämlika levnadsvillkor för personer som lever med hiv. Därför är denna studie så viktig och resultatet har tyvärr lärt oss att det finns mycket kvar att göra men samtidigt gett oss vägledning och inspiration om hur vi når dit. Mer resurser behövs i samhället för att hiv ska kunna bli omärkbart för individen och inte bara omätbart på blodprovet.” Erica Kanon, stödsamordnare och biträdande verksamhetschef

Läs rapporten här!


Läs fler nyheter

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt