05 dec 2021

Internationella volontärdagen 5 december

Den 5 december är det FN:s internationella volontärdag. Dagen instiftades 1986 för att uppmärksamma frivilligas arbete inom ekonomisk och social utveckling. För Noaks Ark Stockholm är volontärer grunden vi kommer ifrån och genom organisationens närmare 40-åriga historia har det ideella engagemanget och drivkraften utvecklat och drivit både verksamhet och individer till där vi är idag. På bilderna ser du citat från några av volontärerna i verksamheten när de fick svara på varför de är volontärer på Noaks Ark Stockholm och vad som är det bästa med att vara volontär hos oss.

Att vara volontär på Noaks Ark Stockholm innebär att man får bidra till viktig verksamhet i både stora och små uppgifter, att man får en möjlighet att utvecklas och utbildas men även att få trivas och ha roligt. De som är volontärer hos oss har olika bakgrunder och ingångar i sitt engagemang, vissa lever själva med hiv och vill bidra till andra i samma situation och till det gemensamma. Andra är närstående eller har tidigare erfarenhet av liknande arbete i andra länder eller så tycker man att hiv är en viktig samhällsfråga. Detta gör att verksamheten blir mer målgruppsanpassad, håller en hög kvalitet men också bidrar till det demokratiska arbetet i civilsamhället.

Tillsammans bidrar vi med att minska stigmat kring hiv och det är genom våra volontärer som detta blir möjligt!

Vill du bli volontär hos oss? Mejla till volontar.stockholm@noaksark.org

#5december #internationellavolontärdagen #levamedhiv #hivstigma #engagemang #volontär


Läs fler nyheter

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt