01 jul 2020

Hur smittar INTE hiv?

Behandlad hiv överförs inte vid sex. Det förekommer fortfarande en överdriven rädsla för hur hiv kan överföras. Denna rädsla bottnar oftast i okunskap. Du kan umgås med en person som har obehandlad hiv utan att vara rädd för att bli smittad. Hiv överförs aldrig vid vardagliga kontakter.

-Obehandlad hiv överförs inte vid beröring, smekningar eller kyssar, inte heller genom föremål som husgeråd eller genom mat och dryck eller genom myggor och andra insekter.

-Du kan inte få hiv om du till exempel simmar i samma simbassäng med någon som har obehandlad hiv, använder samma toalett eller sitter på samma bänk i bastun.

Vill du veta mer om hiv? Klicka här för frågor & svar.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt