19 jul 2018

UNAIDS: ”Time is running out”

I en ny rapport bedömer UNAIDS att runt 21,7 miljoner av alla världens 36,9 miljoner människor som lever med hiv fick behandling under 2017. Det är fem gånger fler än för tio år sedan och såklart goda nyheter. Behandlad hiv överförs inte via sex. Men under samma år fick 1,8 miljoner nya människor hiv. Nu varnar FN-organet för att det inte görs tillräckligt med förebyggande insatser. Att de som mest behöver såväl information som behandling inte nås.
”Time is running out”, skriver de rapporten “Miles to go – closing gaps, breaking barriers, lightning injustices” och syftar på 90-90-90 målen år 2020.

Läs om 90-90-90 målen.
Läs mer och hitta rapporten ”Miles to go” på UNAIDS hemsida.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt