02 okt 2017

”Bristande kunskap om hiv”

Så säger Andres Sönnerborg, professor på Karolinska Institutet, i SVT:s Stockholmsnyheter om de halverade anslagen för hivprevention.

Anders Sönnerborg är en av de personer som uttalar sig i Riksförbundet Noaks Arks hivrapport ”Nya utmaningar kräver handling”, där vi också berättar om att Sverige är ett av de sämsta länderna i Europa att hitta personer med hiv i ett tidigt skede, vilket är nödvändigt för att kunna sätta in behandling i tid, och för att stoppa smittspridning.

Ladda ner rapporten här.

Se nyhetsinslaget här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt