06 okt 2017

Hivtest med snabbsvar – gratis och anonymt

Hos oss kan du hivtesta dig enkelt och gratis. Vi erbjuder hivtest med snabbsvar i Stockholm, Växjö, Malmö, Linköping och Norrköping. Erfaren personal finns på plats för samtal och stöd och tar emot både genom drop-in och tidsbokning. Noaks Ark nekar aldrig någon att hivtesta sig. Det är viktigt att tidigt få veta om man har hiv eftersom det ger möjlighet till bättre vård och behandling. Det bidrar även till minskad spridning av hiv eftersom behandlad hiv inte överförs vid sex.

Vi använder snabbsvarstest, vilket innebär ett stick i fingret och att du får ditt svar inom 15 minuter. Testerna som vi använder – Alere Determine HIV-1/2 – är godkända av Läkemedelsverket och har samma tillförlitlighet som de tester som tas i armvecket och analyseras i ett laboratorium.

Testet upptäcker antikroppar mot hiv, vilket innebär att du inte kan få ett säkert svar om du testar dig direkt efter ett risktillfälle, eftersom det kan ta några veckor innan antikroppar har bildats. Är testsvaret negativt (betyder att man inte är smittad), kommer man tillbaka senare för ett slutgiltigt test. Av erfarenhet vet vi att denna enkla åtgärd kan lindra oro och ångest. Även om inte tillräcklig tid har gått kan det kännas skönt att få göra ett test, sitta och prata och få svar på de frågor man har. Framför allt om man aldrig har testat sig tidigare eller om det var längesedan.

Här hittar du våra mottagningar för hivtest med snabbsvar.

Information in English.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt