Noaks Ark

Noaks Ark blev Sveriges första organisation för att förebygga hiv och att stödja sjuka och deras närmaste. Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak.

Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtest med snabbsvar.

 

 

Björkliden – 5/9 Onsdag

Björkliden – 5/9 Onsdag

Det började bra på flyggbussen med ett intensivt, djupt samtal om syn på livet med O. Allt från inställning vid motgångar, relationer, “är vi alla ett” och kost.

Efter macka och korsord på flyget var vi framme i ett gulorangegrönbrunt Kiruna. Landskapet låg så vackert utbrett i sin naturliga, orörda skönhet.

Många somnade gott i roliga busschaufförens gungande säten.

En tur till silverfallet var på agendan och den berörde hela gruppen med sin kraft. Vi samlades på steniga stranden vid Torneträsk.  Omgivna av snöklädda berg, kristallklart vatten och sköna individer hade vi en liten genomgång om vad som väntar oss.

Turen tillbaka var lika brant uppåt som den varit på väg ned men nu kände jag att en sommar av vila och cigarreter satt sina spår… En extra inspiration att komma igång med träningen och vart annars kan man börja än här! Och nu! Eller … tja… imorgon. Denna tur var nog ingenting emot vad som väntar imorgon.

Nu efter en massa skratt och givande samtal samt middag väntar en god natts sömn.