01 aug 2021

Stockholm Pride pågår 2–8 augusti

Måndag den 2 augusti startar årets Stockholm Pride, en Pride som även detta år är påverkad av pågående pandemi. Vi hoppas på att kunna genomföra aktiviteter på det sätt vi vill på nästa Stockholm Pride! I år finns det evenemang i det officiella programmet från Stockholm Pride som du kan delta i både på plats och digitalt, till skillnad mot förra årets helt digitala.
Tips 1) I Markuskyrkan pågår utställningen ”Att leva med hiv – En utställning om hiv och aids”, med verk av bland annat Lars Rading och Elisabeth Ohlsson (mer information finns här).
Tips 2) Hivstigma i gaycommunityt, ett seminarium med panelsamtal 7 augusti, med erfarenheter ur projektet ”Undetectable is the new negative: Hivstigma i gayrörelsen” som ägs av Posithiva Gruppen i samarbete med Noaks Ark Stockholm och Karolinska Institutet (mer information finns här).

Stockholm Prides hemsida med hela programmet

Årets Pridetema är ”Nyckeln till frihet”
En påminnelse om vad priderörelsen var från början – en demonstration och manifestation för rättigheter som ger frihet att vara den du är och älska de du vill. 

Kampanjer om hivtestning
För oss på Noaks Ark Stockholm är hivtestning mycket viktigt och vi brukar delta i Preventhivs hivtestning under Stockholm Pride. På grund av pandemin går inte det i år men vi poängterar vikten av hivtestning i två kampanjer vi deltar i på sociala medier – håll utkik efter dem:
1) Ett stick i fingret, i samarbete med Riksförbundet Noaks Ark (mer information finns här)
2) Testa dig – skydda dig,  i samarbete med Preventhivnätverket (mer information finns här)


Läs fler nyheter

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt