07 jul 2021

Sommarhälsning 2021

Så är det dags för oss att summera ännu en vår som starkt präglats av pandemin. Trots alla utmaningar i verksamheten så har vi kunnat fortsätta att erbjuda stöd och genomföra tematräffar digitalt. Vi har kunnat fortsätta med vår testverksamhet och erbjuda psykologisk behandling i en tid när allt fler har varit i behov av den. Och i detta vill jag rikta ett extra stort tack till alla våra fantastiska volontärer. Jag säger det ofta och jag säger det igen – utan er, inget Noaks Ark. Ni har verkligen visat en fantastisk flexibilitet och omtanke om varandra. Var stolta över den fina sammanhållning som finns.

Jag tänker också att just detta är något som vi alla som tillhör Noaks Ark och Noaks Ark Stockholm kan vara extra stolta över – att även om det finns hinder (stora som små) så hittar vi ett sätt att ta oss fram genom dem. Detta har verkligen genomsyrat vår verksamhet sedan vi lärde oss ordet ”covid”. Vi har sällan behövt ställa in, men ofta behövt ställa om. Och nu ser vi en väg ut ur detta som stavas ”vaccin”.

Till dig som tvekar om vaccinationen vill jag säga att försöka släppa de tankar som finns och som florerar i vissa media att vi kanske inte behöver vaccinera oss eller att det skulle vara en hälsorisk att vaccinera sig. Inget kunde vara mer felaktigt. Vaccinera dig för att skydda dig själv men också för att visa omtanke om andra. Vaccinet ger ett fantastiskt skydd mot att själv bli sjuk i covid-19 men skyddar också din omgivning mot att bli sjuka. Låt valet att vaccinera dig bli lika självklart som all annan omtanke du ger och får när du umgås med dina vänner på Noaks Ark Stockholm.

Och i takt med att allt fler av oss nu blir vaccinerade så kan vi också lyfta blicken på allvar och börja planera för hösten. Allt är inte som vanligt men det kommer att bli annorlunda. Successivt kommer vi att börja öppna upp verksamheten under sensommaren och det hänger på dig och mig att det ska bli möjligt. Håll ut lite till, snart kan vi ses igen i våra fina lokaler och ta igen det som vi saknat. Och fram till dess: Ha en riktigt fin sommar!

Från oss alla på Noaks Ark Stockholm,
Lennie Lindberg, verksamhetschef


Läs fler nyheter

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt