27 jun 2019

”Ingen risk för hiv via samlag om behandlingen är välinställd” – Folkhälsomyndigheten

Lennie Lindberg, verksamhetschef Noaks Ark Stockholm: ”Äntligen har vi i forskning kunnat bevisa det som varit den kliniska erfarenheten länge – att behandlad hivinfektion inte kan överföras vid sex. Nu är det dags att detta också leder till ett stopp för stigmatisering av personer som lever med hiv och vi kommer fortsätta arbeta för att nå dit.”

I sitt uppdaterade kunskapsunderlag Smittsamhet vid behandlad hivinfektion bedömer Folkhälsomyndigheten att det inte finns risk för överföring av hiv vid vaginala och anala samlag om personen med hivinfektion uppfyller kriterierna för välinställd behandling.

 


Läs fler nyheter

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt