Bli medlem och engagera dig!

Föreningen Noaks Ark Norra Norrland är en medlemsförening. Oavsett om du själv har hiv eller inte är du varmt välkommen att bli medlem i föreningen. Vi uppskattar ditt stöd! Om du vill kan du även engagera dig som volontär i vår förening. Vi har tre spännande verksamhetsområden: Stödverksamhet, utåtriktad verksamhet, och utbildningsverksamhet! För att engagera sig krävs det att du går vår basutbildning.

Önskar du bli medlem så skickar du ett mejl till oss och uppger namn, telefonnummer och adress.

Medlemsavgiften är 100 kr/kalenderår. Medlemsavgiften och/eller eventuella gåvor sätts in direkt på vårt plusgirokonto eller via Swish.

  • Plusgirokonto: 17 77 70 – 5
  • Swish: 1233583978

Vid medlemsavgift, ange ditt namn i meddelanderutan så att vi kan härleda din inbetalning.

Vid gåva eller bidrag, ange ”gåva” i meddelanderutan.

Engagera dig!

Du kan också engagera dig i föreningen. Det finns utrymme att delta i vår stödverksamhet, vår utåtriktade verksamhet, och vår utbildningsverksamhet som ni kan läsa mer om här.

Engagera dig i vår stödverksamhet

Vår stödverksamhet går ut på att stötta personer som lever med hiv och deras närstående. Detta gör vi genom gruppträffar och genom kamratstöd. Under gruppträffarna kan vi hitta på lite vad som helst; laga middag, bjuda in en föreläsare, pyssla. Stödverksamhetens innehåll grundar sig i vad gruppen vill och kan göra. Vidare anordnar vi även ett läger en gång om året i Norrbotten, dit alla är välkomna. Vi vill att så många ska ha möjlighet att komma, så vi betalar och anordnar resorna till och från våra stödträffar för att även de som bor i inlandet ska ha möjlighet att närvara.

Stödverksamheten består också av kamratstöd. Detta innebär samtal mellan en person som lever med hiv eller en närstående med någon av våra stödpersoner. Dessa samtal kan via det medium som ni känner er mest bekväm med, på ett fik, via telefon, mail, eller digitalt.

Engagera dig i vår utåtriktade verksamhet

Vår utåtriktade verksamhet fokuserar till att synliggöra Noaks Ark Norra Norrland och hiv-frågan för allmänheten. Detta gör vi genom att närvara på offentliga arrangemang såsom Pride eller marknader. Vi anordnar även egna evenemang såsom musikquiz, föreläsningar och filmvisningar. Då delar vi ut godis, foldrar och pratar med människor om hiv. Ofta har vi även med oss ett quiz där folk kan testa sina kunskaper! Vi försöker att synas i hela Norrland och söker därför vitt och brett efter samverkansparter och volontärer!

Tycker du att detta låter intressant? Vill du engagera dig? Hör av dig till någon av verksamhetsutvecklarna: Åsa för Norrbotten, och Josefin för Västerbotten! Deras kontaktuppgifter hittar du här!

Registrera dig för Noaks Arks nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt