Varmt välkommen till Noaks Ark Göteborg och Västra Götaland!

Vår förening har som övergripande målsättning att erbjuda kunskap och utbildning om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter för att främja en lustfylld, trygg och säker sexualitet, i syfte att förebygga ökningen av fall av hiv och andra sexuellt överförbara infektioner.
Vi arbetar för att bekämpa fördomar om hur det är att leva med hiv för att minska stigma och diskriminering och på så vis motverka utanförskap. Noaks Ark Göteborg och Västra Götaland utgår alltid ifrån ett sex – och samlevnadsperspektiv och kultur – och genusperspektiv.

Föreningen arbetar förebyggande med preventivt informations – och utbildningsarbete om hiv, Sexuellt överförbara infektioner, Sexuell och reproduktiv hälsa och bemötande.

Noaks Ark Göteborg och Västra Götaland har sitt säte i Göteborg.

AKTUELLT

För att prenumerera på nyhetsbrev och få lägesuppdateringar, skriv in till: team@noaksark.org

Årsmöte

2022


Den 17 mars bjuder Noaks Ark Göteborg och Västra Götaland in till årsmöte.

Årsmötet kommer i år att hållas fysiskt i våra lokaler i centrala Göteborg, med möjlighet till digital närvaro om så önskas. Under årsmötet kommer vi behandla årsredovisning, verksamhetsplan och budget samt välja ny styrelse för kommande verksamhetsår. Alla är välkomna att delta på årsmötet så länge man blivit medlem för 25 kr/år.

Swisha 25 kr till 123 280 1272 med namn och mejladress. 

  • När? 17 mars 2022, kl. 18.00. Fika serveras från 17.30
  • Var? Kungsgatan 4, Esperantoplatsen Göteborg
  • Hur? Fysiskt, men möjlighet till digital närvaro finns.
  • Anmälan: Sker genom att mejla medlem@noaksark.org

Vill du nominera dig själv eller någon du känner till styrelse eller valberedning för 2022. Skicka då ett mail till team@noaksark.org senast 25 februari.

Är du vår nya ambassadör?

Få platser kvar!


Vi söker tjejer som förstår/kan arabiska, persiska, dari eller somaliska och vill snacka sex och samlevnad med unga nyanlända tjejer!

VAD?
Kunskap är makt. GIRL UP är ett initiativ av Noaks Ark i Göteborg för tjejer av tjejer. Initiativet vänder sig till nyanlända unga tjejer för att sprida kunskap om sex och samlevnad och vilka rättigheter man har.
För att kunna göra detta behöver vi GIRL UP-ambassadörer som kan berätta om sex och samlevnad, om svenska lagar, normer och jämställdhet. Du är med i det viktiga arbetet att informera om sexuellt riskbeteende och våld i nära relationer. Du är med och stärker unga tjejers position i samhället med fokus på fysisk, psykisk och sexuell hälsa och välmående.

VEM SÖKER VI?
Vi söker dig som gillar att snacka sex, samlevnad och relationer. Du är mellan 18–35 år och är intresserad av samhällsfrågor som jämställdhet och mänskliga rättigheter. Vi ser helst att du har egen erfarenhet från integrationsprocessen i Sverige och som utöver svenska, pratar antingen arabiska, persiska/dari och somaliska.

Låter det spännande? Skicka ett kort mail till team@noaksark.org så berättar vi mer!

West Pride i Göteborg

Äntligen får vi träffas!


Nu händer det!

Noaks Ark deltar i West Pride med en monter i Eriksbergshallen 2-3 oktober.

Kom förbi oss och säg hej, var med på quiz (vinster utlovas) eller pyssla lite i vår pysselhörna.

Vi ser fram emot att träffa er i vimlet!

Sommar på Restad Gård

Vi finns på plats!


Är du ung nyanländ tjej och vill veta mer om din sexuella hälsa?

Du träffar oss i Hus 22  på Restad Gård i Vänersborg.
Varje tisdag kl. 15.00-17.00
Tolk finns vid behov

تعلّمي حول صحتك كفتاة شابة
ايام الثلاثاء الساعة 17-15
المكان: المبنى رقم 22 (Hus 22)

….

Genç kızlar!
Kendi sağlığın hakkında bilgi edin!
Her Salı, saat 15-17
Apt no 22 (Hus 22).

….

آیا میخواهید به عنوان یه دختر جوان در مورد سلامتی خود اطلاعات کسب کنید؟
(15-17) سه شنبه ها از ساعت ۱۵.۰۰ تا ۱۷.۰۰
(Hus 22) در ساختمان ۲۲

….

Wax ka baro caafimaadka adoo ah gabar da yar
Maalin kasta oo talaado ah 15-17
Guriga 22 (hus 22)
….

Att leva med hiv idag

Digital lunchföreläsning


Tisdag 15 juni, kl. 12.00-13.00
Via Zoom-länk. 

Hur är det att leva med hiv idag? Vilka möjligheter finns? Vilka utmaningar kvarstår? Utifrån det aktuella kunskapsläget, rapporter och forskning, om hiv i Sverige presenterar Desireé Ljungcrantz, från enheten för sexuell hälsa och hivprevention vid Folkhälsomyndigheten, aspekter av dessa frågor.

Desireé Ljungcrantz förmedlar också erfarenheter av att leva med hiv i Sverige både utifrån berättelser, i form av självbiografier, egna erfarenheter och avhandlingen Skrubbsår: berättelser om hur hiv föreställs och erfars i samtida Sverige.

Efter presentationen sker ett samtal som leds av Noaks Ark Göteborg och Västra Götaland.

Anmäld dig här. 

Minoritetsstress

Digital lunchföreläsning


Torsdag 20 maj, kl. 12.00-13.00
Via Zoom-länk. 

Att som del av en minoritetsgrupp vara utsatt, eller behöva vara på sin vakt och beredd på att bli utsatt eller ifrågasatt, leder för många till en psykosocial stress. Det är den stressen som av forskare kallas minoritetsstress.

Sara Sjölander är genusvetare med inriktning på intersektionella och postkoloniala perspektiv och projektleder för medlemsföreningen Flickaplattformen. Sara kommer genom sin föreläsning prata om minoritetsstress som begrepp, dels dess teoretiska bakgrund och dels hur det kan användas inom HBTQI+ och antirasistiska rörelser som ett verktyg för att synliggöra och sätta ord på konsekvenserna av att leva i marginalisering.

Anmälan krävs för att få länk, klicka här. 

Instagram