Ed-Up

Noaks Ark Göteborg & Västra Götalands informationsinsats.

Ed-Up ingår i vår ordinarie verksamhet och är en insats som erbjuder hälsofrämjande information inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter för unga och nyanlända.

Här diskuteras bland annat: anatomi, kvinnligt och manligt könsorgan, kvinnlig könsstympning, svenska lagar och regler kopplade till svensk norm- och värdesystem, preventivmedel och kondom-kunskap, hiv och andra sexuellt överförbara infektioner och information om olika typer av hjälp som finns.

Genom insatsen har vi utbildat Ed-Up-informatörer; personer med olika kulturella bakgrunder som har fått verktyg och utbildning att vara ute och prata och föreläsa om SRHR till målgruppen.
Genom att öka kunskapen om SRHR samt ge information om svenska lagar och regler kopplat till det svenska samhället vill vi genom insatsen Ed-Up arbeta preventivt kring sexuellt riskbeteende och våld i nära relationer och kunskapshöjande kring mäns våld mot kvinnor.

Mål

  • Sprida kunskap om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter hos unga och nyanlända
  • Sprida kunskap om svenska lagar och regler kopplade till det svenska samhället med dess norm- och värdesystem
  • Sprida kunskap om hiv/STI samt ökad kunskap om hur det är att leva med hiv för att minska stigma och diskriminering av personer som lever med hiv
  • Främja sexuell, fysisk och psykisk hälsa
Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland - Girl Up

Vidareutveckling

Insatsen ingår i ordinarie verksamhet med inriktning på uppsökande och kunskapshöjande arbete för att särskilt nå unga och migrantgrupper.

Våra Ed-Up -informatörer är tillgängliga för att bokas in på föreläsningar, workshop och andra kunskapshöjande och utåtriktade aktiviteter.

För att boka in oss, klicka här.

Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt