07 dec 2023

Magnus Gisslén, årets vinnare av Guldarken 2023!

Magnus Gisslén läkare och stadsepidiemilog tilldelas guldarken. Den första December på Världsaidsdagen delar vi ut priset Guldarken till en eller flera personer som i sitt engagemang, sin forskning eller annan verksamhet gjort betydande insatser inom hiv.

MOTIVERING

Noaks Ark tilldelar Magnus Gisslén Guldarken 2023 för sina mycket betydande insatser inom hiv. I sitt omfattande arbete som överläkare och professor inom infektionssjukdomar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har Magnus bland annat bidragit med framstående forskning om hiv och virusets effekter på centrala nervsystemet. Han är en väldigt uppskattad och engagerad läkare som under drygt 30 år arbetat med patienter som lever med hiv. Genom den erfarenheten har han en unik inblick i hur det har varit och är att leva nu med hiv-diagnos.
Magnus är en förkämpe i arbetet att ge jämlik och jämställd vård till personer som lever med hiv. Han har haft en nära och betydelsefull relation till Noaks Ark och har givit organisationens arbete inom hiv ansenligt stöd sedan start.

Guldarkenvinnare Magnus Gisslén

”Jag är mycket glad över att ha blivit tilldelad Guldarken. Som infektionsläkare som jobbat med människor med hiv under många år är detta det finaste pris som går att få. Jag är mycket tacksam och djupt hedrad” säger Magnus Gisslén.

Magnus medverkade denna dag i tv4 Nyhetsmorgon.
https://www.tv4play.se/klipp/4ee628018b087b5ecad4/experten-%C3%B6vertygad-om-att-vi-kommer-hitta-ett-botemedel-mot-hiv?playlist=auto_67ff22880e988cd4d149en

Han deltog även i en intervju i Göteborgsposten
https://www.gp.se/nyheter/goteborg/magnus-gisslen-far-pris-for-sina-insatser-inom-hiv-varden.954d33d0-a5b3-4247-8945-19ad39dc5d08

Stort grattis Magnus!

Magnus medverkar även i Noaks Arks kampanj Ett stick i fingret som uppmanar till tidig hiv-testning och genomförs under European testing week och WAD.
https://noaksark.org/for-dig/hivtesta-dig/ett-stick-i-fingret/


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt