03 aug 2023

Grattis prinsessan Christina, fru Magnuson!

Idag hurrar vi för prinsessan Christina, fru Magnuson som fyller 80 år. Vi känner henne i en helt annan roll som få kanske vet om: som medarbetare på Noaks Ark. När Stiftelsen Noaks Ark-Röda Korset bildades 1988 blev hon dess vice ordförande. Vi var många som var lite nervösa inför hur vi skulle tilltala henne, skulle det vara ”ni” eller kanske någon titel? Vi undrade också när vi skulle få träffa henne.

Vi behövde inte undra särskilt länge, inte vara nervösa heller. Christina var ofta på besök i verksamheten som då rymde ett fyravåningshus på Drottninggatan, mitt i Stockholm. Hon sågs både i cafét, i föreläsningssalen och i minnesrummet allra högst upp. Det var aldrig några konstigheter, hon var alltid varm och vänlig, engagemanget kändes äkta.

”Bara man kliver in i huset känner man att det är fyllt av generositet. Man möter starka människor och stämningen är speciell och full av glädje, vilket kanske förvånar. Det är ju ganska tunga ämnen man handskas med här.” (Ur tidskriften Noaks Ark 4/92)

Vi är glada och stolta över vårt samarbete och önskar prinsessan Christina, fru Magnuson den allra bästa av födelsedagar.

/Vännerna på Noaks Ark genom Bodil Sjöström

Bilden är tagen på galapremiären av filmen ”Dick Tracy” 1990 till förmån för hiv/aids-arbetet, bredvid Christina står Jan-Olof ”Nola” Morfeldt och volontären Bjarne serverar dryck. De udda figurerna bakom är karaktärer ur filmen. Foto: Bodil Sjöström


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt