17 jan 2023

Guldarken till Andreas Lundstedt

Riksförbundet Noaks Arks Guldarken‐pris 2022 tilldelas artisten och skådespelaren Andreas Lundstedt för hans betydande insatser inom hiv.

”Jag är otroligt ärad att ta emot det här priset. Jag vill att det ska vara en naturlighet att kunna prata om HIV och att dela med sig av kunskap, och rädslor, och jobba bort stigmatisering. Våga ställa ”dumma frågor”. När jag fick reda på att jag hade HIV trodde jag att jag skulle dö. Att viruset skulle äta upp mig inifrån. Jag vill aldrig att någon ska behöva uppleva den känslan igen. För den är inte sann. Det funkar inte så längre.”

I sin motivering lyfter Noaks Ark fram att ingen annan person har gjort så mycket för att förändra attityder i samhället och minska stigmat kring hiv som Andreas. Med stort mod och starkt engagemang belyser han kontinuerligt hiv-frågan i media, i hans egna uppsättningar samt i boken Mitt positiva liv. Andreas har under lång tid utfört ett mycket betydelsefullt och uppskattat volontärarbete för Noaks Ark och är ett respekterat språkrör för frågor relaterade till hiv. 


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt