16 mar 2022

Amanda Netscher om kriget i Ukraina

Vi på Noaks Ark förfasas över kriget i Ukraina och tänker på alla människor och deras relationer som just nu slits isär.

Den 24 februari invaderade Ryssland grannlandet Ukraina. Invasionen har skapat stort mänskligt lidande och många tvingas fly kriget.

Vi ser att Noaks Ark kan bistå myndigheter och andra civilsamhällsorganisationer med värdefull information för att personer som lever med hiv ska få råd och stöd som de behöver i en extremt utsatt situation på flykten från kriget. Noaks Ark Direkt har öppet vardagar 10-12 och vi kan där ge svar på frågor som rör utsattheten dessa personer befinner sig i.

För att visa vårt stöd för personer som lever med hiv på flykt från krig så är även våra lokala Noaks Ark-verksamheter öppet för testning och samtal. Här finner du din lokala verksamhet och vad de erbjuder.

Många vill också hjälpa till att lindra lidandet. Det bästa sättet att hjälpa är att stödja professionellt organiserad hjälpverksamhet, vilket du till exempel kan göra genom Svenska Röda Korset här.

Väl mött,
Styrelsen via Amanda Netscher, förbundsordförande Riksförbundet Noaks Ark


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt