Noaks Ark

Noaks Ark blev Sveriges första organisation för att förebygga hiv och att stödja sjuka och deras närmaste. Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak.

Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtest med snabbsvar.

 

 

Missa inte Tobias

Missa inte Tobias

Tobias Carlsson är dansare och koreograf, många av oss känner igenom honom från teveprogrammet ”Let’s Dance”. Nyligen tilldelades han priset ”Årets hbtq” på QX-galan och häromdagen dök han upp i programmet ”Fråga Doktorn”.

En bra bit in i intervjun berättar Tobias att han lever med hiv. Vid sidan om dansen, skratten, hans utmärkelser kom detta på tal. Det är fantastiskt att se att personer med hiv äntligen får vara något annat än sin hivstatus när de intervjuas i media. Vi säger grattis till Tobias för det fina priset, och till er som inte såg intervjun, kolla in programmet (som i huvudsak handlar om Coronaviruset) och låt er smittas av Tobias varma skratt. (Intervjun börjar cirka 28 minuter in i programmet.)

Till programmet.