24 sep 2018

Ny litteraturöversikt

Folkhälsomyndigheten har publicerat en ny litteraturöversikt; Hiv-och STI-prevention och sexuell och reproduktiv hälsa för migranter.

Litteraturöversikten sammanfattar det aktuella kunskapsläget när det gäller hiv- (humant immunbristvirus) och STI (sexuellt överförda infektioner) -preventiva insatser som är riktade till migranter, vilka är en viktig målgrupp enligt Nationell strategi mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar.

I jämförelse med andra EU-länder har Sverige en hög andel migranter bland de nya fall av hivinfektion som rapporterats under de senaste åren och en hög andel migranter bland personer som lever med hiv. Många fick sin hivinfektion före ankomsten till Sverige, men migranter är också överrepresenterade i de fall där överföringen skedde i Sverige. Migranter kan därför ha speciella behov när det gäller prevention, testning, rådgivning och behandling.

Ladda ner litteraturöversikten i sin helhet här. (Länk till Folkhälsomyndigheten)


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt