23 jan 2018

Miniföreläsningar – Hiv i familjen

Att leva med hiv innebär ofta att bli bemött med okunskap, fördomar, obefogad rädsla och avståndstagande. Det gäller i kontakter med myndigheter, på arbetet och privat. För familjer som lever med hiv påverkar detta barn och ungas livssituation, direkt eller indirekt. Det kan vara svårt att leva med en hemlighet.

Välkommen att ta del av tre korta föreläsningar under rubriken Att leva med hiv i familjen – ett liv utan rädsla, ur olika perspektiv.

Videokonferensen riktar sig främst till personal inom vård och omsorg.

Introduktion av Bodil Sjöström, kommunikatör, Riksförbundet Noaks Ark.

 

Föräldraskap och hiv. Erfarenhet från projektet Familjearken, Erica Kanon projektledare, Noaks Ark Stockholm.

 

Våga Vara, Arbete med barnfamiljer, Margarita Lopez, Noaks Ark Syd.

 

Graviditet, assisterad befruktning, mödrahälsovård och modersmjölkersättning till nyfödda barn. Lena Rolfhamre, leg. barnmorska, Mödravårdsenheten, Stockholms läns landsting.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt