07 feb 2022

Är du vår nya ambassadör?

Är du vår nya ambassadör? Få platser kvar!

Vi söker tjejer som förstår/kan arabiska, persiska, dari eller somaliska och vill snacka sex och samlevnad med unga nyanlända tjejer!

VAD?
Kunskap är makt. GIRL UP är ett initiativ av Noaks Ark i Göteborg för tjejer av tjejer. Initiativet vänder sig till nyanlända unga tjejer för att sprida kunskap om sex och samlevnad och vilka rättigheter man har.
För att kunna göra detta behöver vi GIRL UP-ambassadörer som kan berätta om sex och samlevnad, om svenska lagar, normer och jämställdhet. Du är med i det viktiga arbetet att informera om sexuellt riskbeteende och våld i nära relationer. Du är med och stärker unga tjejers position i samhället med fokus på fysisk, psykisk och sexuell hälsa och välmående.

VEM SÖKER VI?
Vi söker dig som gillar att snacka sex, samlevnad och relationer. Du är mellan 18–35 år och är intresserad av samhällsfrågor som jämställdhet och mänskliga rättigheter. Vi ser helst att du har egen erfarenhet från integrationsprocessen i Sverige och som utöver svenska, pratar antingen arabiska, persiska/dari och somaliska.

HUR?
Du ska kunna vara med på utbildningen som hålls i fyra delar;
22 nov kl. 17.30-20.30 i Göteborg
29 nov kl. 17.30-20.30 i Göteborg
6 dec kl. 14.30-16.00 i Göteborg
13 dec kl. 17.30-20.30 i Göteborg

Här får du lära dig om informationsteknik, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, hiv och andra sexuellt överförbara infektioner och jämställdhet utifrån ett normkritiskt och främjande perspektiv.

Våra utbildade GIRL UP-ambassadörer jobbar alltid två och två. Uppdraget är arvoderat och sker inom Västra Götalandsområdet.
Låter det spännande? Skicka ett kort mail till team@noaksark.org så berättar vi mer!


Läs fler nyheter

Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt