04 feb 2022

Minoritetsstress digital lunchföreläsning

Minoritetsstress Digital lunchföreläsning

Torsdag 20 maj, kl. 12.00-13.00
Via Zoom-länk. 

Att som del av en minoritetsgrupp vara utsatt, eller behöva vara på sin vakt och beredd på att bli utsatt eller ifrågasatt, leder för många till en psykosocial stress. Det är den stressen som av forskare kallas minoritetsstress.

Sara Sjölander är genusvetare med inriktning på intersektionella och postkoloniala perspektiv och projektleder för medlemsföreningen Flickaplattformen. Sara kommer genom sin föreläsning prata om minoritetsstress som begrepp, dels dess teoretiska bakgrund och dels hur det kan användas inom HBTQI+ och antirasistiska rörelser som ett verktyg för att synliggöra och sätta ord på konsekvenserna av att leva i marginalisering.

Anmälan krävs för att få länk, klicka här. 


Läs fler nyheter

Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt