29 maj 2023

Sofia Wistam engagerar sig i arbetet mot hiv

Sofia Wistam, programledare och smyckesdesigner, engagerar sig nu i Noaks Ark och vill belysa frågor om hiv genom att medverka i sommarens kampanj ”Ett stick i fingret”. Kampanjen startar nu och pågår de första tre veckorna i juni på sociala medier och på 300 affischer som sitter på elskåp i Stockholm city. 

Under sommaren reser många i högre utsträckning och har ofta en tendens att agera mer risktagande.Enligt en undersökning av Folkhälsomyndigheten är det cirka 12 procent som smittas i Sverige, resterande smittas på resa. Det vill vi uppmärksamma och belyser därför vikten av att skydda sig under den här perioden.

”Ett stick i fingret”- kampanjen uppmanar till att testa sig för hiv för att tidigt upptäcka diagnos och få behandling. Personer som lever med behandlad hiv smittar inte och kan leva lika länge som alla andra.

Läs mer om ”Ett stick i fingret” här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt