14 Dec 2022

Lärobok om hiv

Hur är det att leva med hiv i Sverige i dag? Under de 40 år som hiv har varit en känd infektionssjukdom har stora medicinska framsteg gjorts. Men föreställningarna om hiv hos allmänheten har inte för­ändrats lika snabbt. Behovet av uppdaterad information om hur det ser ut i dag är därför stort hos yrkesverksamma inom exempelvis vård, skola och omsorg.

I Hiv – medicinska och psykosociala aspekter får läsaren kunskap om de medicinska grunderna vid infektion med hiv, aktuellt forskningsläge, hur infektionen framgångsrikt kan behandlas och hur preventionsarbete kan genomföras. Författarna ger även en fördjupad bild av hur stigmatiseringen av hivinfektion påverkar en individs psykosociala hälsa samt hur bästa möjliga sexuella och reproduktiva hälsa kan uppnås.

Boken riktar sig till verksamma inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, skola och civilsamhälle samt till studenter på utbildningar inom dessa områden.

Redaktörer för Hiv – medicinska och psykosociala aspekter är Erica Kanon, verksamhetschef på Noaks Ark Stockholm och Lennie Lindberg, tidigare verksamhetschef Noaks Ark Stockholm.

Beställ boken här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Noaks Ark Direkt

Du kan vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Under vecka 29 och 30 har vi öppet måndag, onsdag och fredag.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt