26 apr 2021

Amanda Netscher ny förbundsordförande

Under helgens årsstämma tillträdde Amanda Netscher som ny ordförande för Riksförbundet Noaks Ark. Med en bakgrund inom srhr, prevention och med ett stort engagemang fyller hon en viktig funktion i styrelsen och blir en stor tillgång för organisationen. Till vice ordförande valdes Tristan Troby.

Amanda Netscher är sociolog och har en bred erfarenhet från civilsamhället och från myndighetssverige. Idag arbetar hon på Länsstyrelsen med regional och nationell kommunikation gällande den tillfälliga covid-19 lagen. Dessförinnan med förebyggande insatser när det gäller sociala utvecklingsfrågor.

Amanda har tidigare suttit som ordförande för RFSU Stockholm och som ledamot i flera viktiga organisationer så som Ecpat, UNWomen Sverige, Svensk förening för sexologi och Läsfrämjarinstitutet. Ordförandeposten i Noaks Ark styrelse ser hon som en möjlighet att utveckla sitt engagemang i srhr-frågor.

– Wow tänk att jag fått förtroendet att leda Noaks Ark tillsammans med ett sånt professionellt gäng! Hiv- och sti-frågor har alltid intresserat mig och varit en del av både min studietid och mitt arbetsliv. Jag kommer bidra med all min erfarenhet från till exempel Venhälsan i Stockholm, Sexualmediciskt centrum på Karolinska Universitetssjukhuset och på RFSU och känner mig oerhört hedrad över att få bli en del av Noaks Arks Riksförbund, säger Amanda Netscher.

Till vice ordförande valdes Tristan Troby, tidigare ledamot i Riksförbundet Noaks Ark, nuvarande ordförande i Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland. Tristan har varit engagerad i hivfrågan sedan 1989 och bland annat arbetat som hivsamordnare inom Göteborg stad och informations- och projektledare på RFSL-rådgivningen. Han har dessutom varit ”Coordinator of AIDS-programme for Kurdistan” genom Kurdistans hälsoministerium, Irak.

Pressmeddelande (pdf)


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt