20 feb 2019

”Vi är bestörta över aningslösheten kring patientsekretess”

Vi är bestörta över den nonchalans och aningslöshet kring patientsekretess som avslöjats hos flera landsting, i samband med de inspelade samtalen på 1177.

– Att känna sig trygg i ett så utsatt läge som när man är sjuk eller orolig är a och o, säger Jukka Aminoff, kanslichef på Riksförbundet Noaks Ark. 

Till Noaks Ark Direkt ringer människor som är oroliga över hiv eller andra sexuellt överförbara sjukdomar. En förutsättning för att de ska kunna prata fritt är att det som sägs stannar där.

– Vi har tagit emot samtal i över 30 år, sekretessen är fullständig. Inte ett enda samtal har spelats in. Den som ringer registreras inte, det går aldrig att se telefonnumret från den som ringer, säger Jukka Aminoff.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt