04 mar 2021

Handikappersättningen för hiv försvinner

Från och med juli i år kommer personer som lever med hiv inte längre kunna erhålla statlig handikappersättning. I stället kan man söka merkostnadsersättning, ett ekonomiskt stöd som infördes 2019 och som beviljas för maximalt 18 månader. Handikappersättningen har varit viktig framför allt för en del personer som diagnostiserades med hiv för många år sedan och som i brist på effektiv behandling blev tidigt sjukskrivna.

– Plötsligt sker det förändringar som inte är förankrade hos dem som blir berörda, säger Håkan Jörnehed, ordförande för Noaks Ark Stockholm. Jag blir bekymrad, framför allt för äldre hivpositiva.

Posithiva Gruppen har sammanställt information om förändringen. Du hittar informationen här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt