Noaks Ark Syd | För dig
281
page-template-default,page,page-id-281,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

För dig

För dig som lever med hiv

På Noaks Ark Syd erbjuder vi information, psykosocialt stöd, rådgivning och social gemenskap för dig som lever med hiv, antingen själv eller närstående. Hos oss upplever många en trygghet och att vår lokal är en frizon där man kan vara sig själv. När du kommer till oss väljer du själv hur öppen du vill vara. Om du vill kan du engagera dig som volontär i föreningen.

Stöd vi kan ge

I arbetet med personer som lever med hiv utgår vi från de individuella behoven där information och stöd går hand i hand. Du erbjuds att delta i vår utbildning Kunskap om hiv och kan kontakta oss för den senaste informationen om hiv, forskning och behandling.

Samtalsstöd

Psykosocialt stöd är utifrån dina behov och kan innebära spontana samtal, kognitiv beteendeterapi, psykoterapi eller motiverande samtal. Vissa kommer spontant för stöd och hjälp i samband med en händelse eller livssituation, andra kommer under en kortare tid för behandling och en del har regelbunden samtalskontakt. För mer information kring psykosocialt stöd kontakta:

Lena Söderquist, leg.psykolog
0704-32 92 33, lena.soderquist[at]noaksark.org

Povi Foly Lawson
0736-99 55 24, povi.lawson[at]noaksark.org

Rådgivning

Rådgivning kan handla om allt från det stora till det lilla och du kan boka en tid eller komma på besök under våra öppettider. Du kan även kontakta oss anonymt på telefon 040-611 52 15 eller via e-post info.syd[at]noaksark.org. Vi erbjuder även rådgivning i samband med hiv-snabbtestning.

Gemenskap

Social gemenskap innebär att du kan träffa nya vänner, ha trevligt och umgås med andra. Genom olika aktiviteter och diskussionsträffar kan du utbyta erfarenheter och tankar med andra i liknande situation. Vi har öppet för besök i vår lokal alla vardagar förutom onsdagar (endast öppet för hivtestning) då du har möjlighet att komma för en fika och ta del av vår verksamhet. Mer information om våra aktiviteter finner du nedan och under PÅ GÅNG.

Ladies gruppen – dags för tjejsnack!

Detta är en grupp endast för kvinnor som lever med hiv. Träffarna äger rum en gång i månaden i Noaks Ark Syds lokaler, se kalender under PÅ GÅNG. Man behöver inte vara medlem för att komma till mötena. Välkomna!

Torsdagsträffar i Helsingborg

Vi träffas i Sensus lokaler, Billeplatsen 1 i Helsingborg varje helgfri torsdag. För mer information kontakta jytte.ivarsson[at]noaksark.org.

Erfarenheter av bemötande

Har du upplevt något positivt på grund av hiv? Något negativt? Något annorlunda? Vill du dela med dig av din upplevelse? Du kan vara anonym såklart. Skicka in din historia till info.syd[at]noaksark.org