Corona och Noaks Ark Stockholm

Vi blir alla påverkade i vår vardag av det nya coronaviruset

Vi på Noaks Ark Stockholm anpassar oss på olika sätt till rådande situation och följer myndigheternas riktlinjer. Vår verksamhet kan se annorlunda ut än normalt, informationen på denna sida uppdateras löpande.

Hur påverkas du av coronakrisen?

I samarbete med Posithiva Gruppen hjälper vi dig. Lever du med hiv och bor i Stockholm? Tillhör du en riskgrupp? Sitter du ensam i karantän? Har du mat och mediciner? Funderar du kring inställda läkarbesök? Känner du oro, har frågor eller behöver lite social kontakt? Läs mer här.

Vill du hivtesta dig? Vet du din hivstatus?

Mitt i coronakaoset finns det ett annat virus som det är viktigt att ha under kontroll. Vet du din hivstatus – när hivtestade du dig senast? Vi har drop in varje helgfri tisdag och onsdag klockan 16–19. Vill du hellre boka en tid kan du göra det här: boka en tid för hivtest. 
Drop in i coronatider?

Känner du dig orolig pga det nya coronaviruset?

Vi blir alla påverkade i vår vardag och det är lätt att känna rädsla och oro. Här tipsar vi om vad du kan göra för att ta hand om dig själv och andra.
Du hittar tipsen här.

Vad ska jag tänka på när jag besöker er?

Eftersom vi alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen vill vi inte att du besöker oss om du har symtom, även om de är mycket lindriga.

Läs denna pdf innan du besöker oss.

Frågor och svar om corona och vår verksamhet

Vi har sammanställt några frågor om vår verksamhet i samband med coronaviruset. På grund av det rådande läget kan frågor tillkomma och tas bort.
Läs här.

Det är fullt med information om corona överallt

Var hittar jag information jag kan lita på?
– För information om viruset: besök www.1177.se eller www.krisinformation.se
– Om du har frågor om viruset och vill prata med någon: ring 113 13
– Om du känner dig sjuk och vill ha sjukvårdsrådgivning: ring 1177