Psykoterapi

Kognitiv psykoterapi och enskilda samtal

Noaks Ark erbjuder praktiskt, emotionellt och informativt stöd. Vi vänder oss till dig som har hiv och till dina anhöriga och vänner, men också till dig som har behov av att prata och få information om hiv. Hos Noaks Ark finns det stöd i form av terapi för dig som lever med hiv. Vi som arbetar här är utbildade och har många års erfarenhet. Du kan även anonymt vända dig till vår rådgivning Noaks Ark Direkt 020-78 44 40 och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar

Kognitiv beteende terapi

Behöver du hjälp med att förstå eller hantera dina problem? Att leva med hiv kan innebära en ökad sårbarhet för att drabbas av depression, ångest och relationsproblem. Kognitiv psykoterapi och beteendeterapi (KBT) kan vara ett sätt att finna balans i tillvaron.

Kognitiv terapi och beteendeterapi utgår från dina tankar, känslor och handlingar. Du får hjälp med att förstå sambandet mellan dem. Metoden är en etablerad behandlingsform vid t.ex. depression, ångest, anknytnings- och relationsproblematik. 

På Noaks Ark finns utbildade terapeuter som har stor kunskap om hiv och mångårig erfarenhet av hivrelaterade frågor. Som tillägg till den vård som ges vid infektionsklinikerna i Stockholms län erbjuder vi psykoterapi under en begränsad tid utan kostnad för personer som lever med hiv och till personer som löper starkt ökad risk för hivinfektion.

Om du vill veta mer om kognitiv beteende terapi (KBT) finns mer information här.

Psykoterapi över internet

Har du svårt att ta dig till oss eller tänker du att du hellre vill kunna få hjälp med psykoterapi från hemmet? Vi erbjuder psykoterapi över internet med hjälp av videosamtal och mellan samtalen arbetar du själv med olika självhjälpsuppgifter. För att kunna få hjälp av oss med psykoterapi över internet behöver du ha en stabil och snabb bredbandsuppkoppling, kunna tala svenska eller engelska och förstå svenska i skrift.

Samarbete med psykiatrisk mottagning

Noaks Ark Stockholm samarbetar med specialistläkare i psykiatri Per Åkefeldt som driver psykiatrisk mottagning i Gamla Stan. Per har samverkansavtal med regionen, vilket gör att du som patient betalar 350:-/besök. Kommer du upp i summan för högkostnadsskyddet på 1150:-, ger det dig frikort resten av året.

Läs mer om honom och hans verksamhet på hemsidan.

Du kan få hjälp med remiss till honom från oss.

Kontakt

Stina Gräntz
Leg. Psykolog, Leg. psykoterapeut

08–700 46 15

Skicka e-mail

Svenska, English

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt