Familjearken

Familjearken arbetar för barn, unga och familjer som lever med hiv genom kunskap, gemenskap och meningsfulla aktiviteter.

Noaks Ark Stockholm erbjuder aktiviteter och delaktighet genom Familjearken som är en del av vår stödverksamhet. För detta har vi en nära samverkan med Barnhivcentrum. Vi är unika genom att ta med hela målgruppen i verksamheten och med att vi inkluderar familjer, barn och unga som lever med hiv och möter upp deras gemensamma och skilda behov.

Vår vision är att vi tillsammans utvecklar vi en ny generation av familjer som lever med hiv. Genom våra aktiviteter bidrar vi till minskat stigma, ökad livskvalité och välbefinnande som förändrar synen på hiv i grunden. I mötet med varandra blir vi starkare och förenade av gemensamma nämnare kan vi driva hivfrågan framåt mot en normalisering och bygger broar över generationer.

Familjer som lever med hiv ser olika ut! Ibland är det en i familjen som lever med hivdiagnos och ibland är det flera. Ibland är det barn som lever med hivdiagnos eller den vuxna och ibland är det både och. Gemensamt för detta familjer är att alla lever med hiv, men ofta på olika sätt.

Är du…
…barn eller ungdom (under 18 år) som lever med hiv,
…förälder som lever med hiv,
…förälder eller syskon till någon som lever med hiv,
… kompis, släkting eller annan närstående till barn och unga som lever med hiv.
Då är Familjearken en mötesplats för dig!

Familjearken är namnet på våra aktiviteter och insatser för familjer som lever med hiv. Namnet och verksamheten är ett resultat från våra två tidigare projekt Familjearken och Vän med Virus.

Förälder

Som förälder erbjuder vi

  • Föräldrarådet (plats för engagemang och inflytande)
  • Digitala och fysiska träffar för föräldrar
  • Gemensamma träffar och aktiviteter för hela familjen. Kolla i kalendern

Barn

Vår föreningslokal är en rolig plats med spel och lek!

Unga

För dig mellan 13 till 17 år.

  • Terminsträff ”Chill out” för unga och deras kompisar och syskon.

Träffens leds av unga vuxna som lever med hiv och volontärer.

Närstående

Som närstående erbjuder vi:

Kontaktperson

Emma Olsson
Teamledare Stödverksamheten Socionom – Sociolog

08–700 46 01

emma.olsson@noaksark.org

Svenska, English

Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt