Föreläsning: konsumenträttigheter och bedrägerier

2024-03-04, 19:00

Efter måndagsmiddagen den 4 mars kl. 19.00-20.00 kommer Asma Jundi, jurist och medarbetare på Medborgarkontoret i Skärholmen. Såhär beskriver Asma sin föreläsning:

I min föreläsning lägger jag tonvikten på konsumenträttigheter och skyldigheter samt hur man kan identifiera och undvika olika former av bedrägerier inom konsumentrelationer. Denna kunskap är av yttersta vikt för att hjälpa konsumenter att vara medvetna och skydda sina intressen.

Ett typexempel kan vara bedrägerier vid köp av varor online där företag lockar kunder med lockande låga priser, men sedan skickar defekta, falska produkter eller till och med ingenting alls efter att betalningen har gjorts. Dessutom är telefonbedrägeri en vanlig företeelse där bedragare utger sig för att vara representanter för välkända företag eller myndigheter för att få tag på känslig information som bankuppgifter eller personliga detaljer över telefon, vilket kan leda till ekonomisk skada eller identitetsstöld. Att vara medveten om dessa risker och vara försiktig vid sådana interaktioner är avgörande för att undvika att falla offer för bedrägerier.

Öppet för personer som lever med hiv, närstående och volontärer.


Mer på gång!

Aktiviteter
Visa fler aktiviteter
Noaks Ark Stockholm

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt