Familjer och barn

Familjer och barn som lever med hiv

Föreningen Noaks Ark Småland & Halland erbjuder samtal och stöd för familjer där någon lever med hiv, föräldrar och/eller barn. Under året anordnas psykosociala aktiviteter vid ett antal tillfällen.

Vi erbjuder:

Familjestöd

Noaks Ark erbjuder stöd av olika slag till familjer där någon har hiv. Det kan vara praktisk hjälp, information, rådgivning, stödsamtal eller psykoterapi.

Förälder

Är du förälder och har hiv kan du vända dig till oss om du vill ha stöd i din föräldraroll eller om du vill ha hjälp att prata med ditt barn om hiv. Du kan också få kontakt med andra föräldrar i liknande situation.

Barn

Har du en förälder med hiv och behöver information, råd och stöd eller bara behöver prata om din situation, är du välkommen till oss.

Ungdom

Är du ung och har hiv och vill ha stödsamtal eller psykoterapi kan du höra av dig till oss. Du kanske vill prata om sex, relationer, eller om din livssituation där hiv finns med som en del.

Syskon/kompis

Även du som har syskon eller kompisar som har hiv kan vända dig till oss. Du får kunskaper om hur hiv överförs och inte överförs. Du kan även få svar på dina övriga frågor och funderingar.

Övriga familjeaktiviteter

Tillsammans med familjer gör vi varje år en utflykt. Inför julen bjuder vi in till julbord.

För mer information kontakta:
Elli Mokus, 070-55 193 81, elli.mokus(at)noaksark.org

Farhad Khaghani, 070-315 17 67, farhad(at)noaksark.org