Noaks Ark Småland & Halland | På gång
125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-125,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive
 

På gång

På gång hos Noaks Ark Småland & Halland


27 november, Extraöppet testmottagningen, drop in kl. 17.00-18.00

För att uppmärksamma Europeisk hivtestar veckan och World AIDS Day har testmottagningen extra öppettider. Välkommen för ett hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett egenprovtagningskit för klamydia. Drop in kl. 17.00-18.00. Anonymt och gratis!


28 november, Utbildning- Hiv och livskvalitet – verktyg för ett gott bemötande

Landstinget i Kalmar län och Noaks Ark Småland & Halland inbjuder till en halvdagsutbildning kring hiv, som ges under två tillfällen samma dag. Utbildningen belyser hiv ur ett medicinskt- och omvårdnadsperspektiv.

Tid: Onsdagen den 28 november kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.00 (samma information vid båda tillfällena).

Plats: Länssjukhuset Kalmar, Epidemin, hus 16, plan 2. (På länk till Västerviks sjukhus Hallströmska rummet, plan 3. På länk till Oskarshamns sjukhus; Furön, hus 3, plan 3).

Målgrupp: Vårdpersonal inom Landstinget i Kalmar län

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan medarbetare. Vi bjuder på fika!

Anmälan: Anmälan görs till ann-christine.sjolund(at)ltkalmar.se senast den 19 november. I anmälan anger du när och var du vill delta, samt eventuell allergi. Antalet platser är begränsat.

Mer information: Frågor gällande utbildningen besvaras av Ann-Christine Sjölund, Smittskydd Kalmar ann-christine.sjolund@ltkalmar.se


29 november, Extraöppet testmottagningen, drop in kl. 17.00-18.00

För att uppmärksamma Europeisk hivtestar veckan och Word AIDS Day har testmottagningen extra öppettider. Välkommen för ett hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett egenprovtagningskit för klamydia. Drop in kl. 17.00-18.00. Anonymt och gratis!


World AIDS Day

Den 1 december uppmärksammas World AIDS Day, Världsaidsdagen. Det är en möjlighet för människor över hela världen att förenas i arbetet till förmån för personer som lever med hiv. Årets tema är ”Know your status”, ”Kännedom om din status”. Temat syftar till att öka medvetenheten om vikten av att känna till sin status och för att avlägsna stigma och hinder för hivtestning. Läs mer om årets tema på UNAIS hemsida. I samband med World AIDS Day och Europeiska hivtestar veckan (v.48) kommer Noaks Ark Småland & Hallands testmottagning ha extra öppettider för drop in den 27 och den 29 november, se öppettider ovan. Nedan presenteras föreningens övriga aktiviteter för att uppmärksamma  World AIDS Day.

30 november

Öppen föreläsning om hiv och hivtestning på Linnéuniversitetet i Växjö med Elli Mokus, verksamhetsansvarig Noaks Ark Småland & Halland. Föreläsningen anordnas i samverkan med Studenthälsan och P6. Tid: fredagen den 30 november kl. 11.30–12.30. Plats: Biblioteket, Linnéuniversitetet Växjö.

1 december

Vi sjunger in advent och uppmärksammar World AIDS Day i Växjö domkyrka. En gudstjänst som anordnas i samverkan med Svenska kyrkan i Växjö och Kretsen Röda Korset Arken Småland. Präst: Åsa Ingvert och Conny Karlsson. Musiker: Sång av 12-åriga Tuva-Stina Roth & Simon Nilsson. Ingmar Nordström saxofon, Yvonne Steen Ohlander piano. Tid: lördagen den 1 december kl. 17.00. Plats: Växjö domkyrka. Läs mer om gudstjänsten här.


December, Fira lillejul med oss!

Varmt välkommen att följa med när vi firar lillejul i respektive område! I december avnjuter vi julbord med massa god mat. Efter maten äter vi godsaker och desserter. Härifrån går vi inte hungriga! För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


5 mars, Årsmöte

Föreningen bjuder in till årsmöte kl. 18.00 i våra lokaler på Kungsgatan 15 B i Växjö.

Varje vecka hos

Noaks Ark Småland & Halland

Hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett gratis kit för egenprovtagning av klamydia
Drop-in måndagar kl. 17.00–20.00
Kungsgatan 15 B, Växjö
Mer information om vår testmottagning hittar ni här