Noaks Ark Småland & Halland | På gång
125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-125,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

På gång

På gång hos Noaks Ark Småland & Halland


Kunskapsforum – Empowerment, gemensam kraft och styrka

Vi åker iväg på kunskapsforum för att umgås och få tre lärorika dagar tillsammans. Syftet är att stärka varandra, få kunskap, koppla av och må bra. Det kommer finnas valbara workshops under dagarna. För er som har barn finns barnledare på plats för att ni som föräldrar ska kunna delta i aktiviteter. För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


4 juli, Seminarium Almedalsveckan, Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på webben

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, få stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med okända sociala koder? Vad kan vi göra för att vägleda unga nyanlända i frågor som rör hälsa, sexualitet och jämställdhet? Möt nyanlända som testat materialet, oss som utbildar i frågorna och oss som möter unga på ungdomsmottagningar och HVB-hem. Delta i diskussion och workshop om dessa heta frågor. Youmo.se är en populär webbplats som riktar sig till unga nyanlända som tagits fram av UMO ihop med MUCF. Kom och testa metodmaterialet Youmo i praktiken som vänder sig till alla som möter nyanlända i sitt yrke. Viktiga frågor för alla men kanske särskilt för dig som arbetar inom elevhälsa, HVB-hem, stödboenden, som god man, på ungdomsmottagning, som fritidsledare och i familjehem.

Tid: Onsdagen den 4 juli kl. 13.00 – 15.00

Plats: Hamngatan 3, Visby

Arrangör: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Medverkande:

  • Lena Nyberg, generaldirektör, MUCF
  • Farhad Khaghani, verksamhetsansvarig, Noaks Ark Småland & Halland
  • Jessica Sunesson, barnmorska, FSUM, Föreningen för Sveriges Ungdomsmottagningar
  • Lotta Nordh Rubulis, projektledare Youmo.se, UMO.se
  • Mohammad Rezai, brukare av Youmo.se
  • Roh Petas, utvecklingsledare, MUCF
  • Kristina Ljungros, moderator

Mer info via länken


Liseberg

Följ med oss till nöjesparken Liseberg. På Liseberg finns allt från magkittlande karuseller och åkattraktioner för hela familjen, till en fin trädgårdspark med en mysig stämning. För de som vill åka karuseller erbjuds åkband. Dagen kan även spenderas med att gå runt i parken , fika och bara umgås. Vi kommer äta lunch på någon av Lisebergs restauranger, antingen gemensamt eller var för sig. För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


15 oktober, Juridisk rådgivning 

Måndagen den 15 oktober finns möjlighet till juridisk rådgivning med advokat Åsa Cronberg från Din Advokat.
Boka tid via Elli Mokus på 070-551 93 81.


Oktoberträff, Samtalsgruppen för män

Samtalsgruppen för män träffas för att tala om skuld och skam. För mer information kontakta Farhad, 070-729 32 78.


27 november, Utbildning – Våga vårda! Att möta och bemöta personer som lever med hiv

Hiv idag är inte som igår. Idag är den medicinska behandlingen väldigt effektiv och smittsamheten mycket låg. Ändå möter många som lever med hiv fortfarande rädsla, fördomar och diskriminering – även inom vården. Välkommen till en utbildningsdag där vi får ta del av de senaste vetenskapliga rönen, och verktyg för ett gott bemötande.
Utbildningsdagen är ett samarbete mellan Smittskydd, Infektionskliniken Länssjukhuset Ryhov, sektion Folkhälsa och Noaks Ark Småland & Halland

Tid: Tisdagen den 27 november kl. 13.00-16.00

Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum, Jönköping

Inbjudan och anmälan


28 november, Utbildning- Hiv och livskvalitet – verktyg för ett gott bemötande

Landstinget i Kalmar län och Noaks Ark Småland & Halland inbjuder till en halvdagsutbildning kring hiv, som ges under två tillfällen samma dag. Utbildningen belyser hiv ur ett medicinskt- och omvårdnadsperspektiv.

Tid: Onsdagen den 28 november kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.00 (samma information vid båda tillfällena).

Plats: Länssjukhuset Kalmar, Epidemin, hus 16, plan 2. (På länk till Västerviks sjukhus Hallströmska rummet, plan 3. På länk till Oskarshamns sjukhus; Furön, hus 3, plan 3).

Målgrupp: Vårdpersonal inom Landstinget i Kalmar län

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan medarbetare. Vi bjuder på fika!

Anmälan: Anmälan görs till ann-christine.sjolund(at)ltkalmar.se senast den 19 november. I anmälan anger du när och var du vill delta, samt eventuell allergi. Antalet platser är begränsat.

Mer information: Frågor gällande utbildningen besvaras av Ann-Christine Sjölund, Smittskydd Kalmar ann-christine.sjolund@ltkalmar.se


Varje vecka hos

Noaks Ark Småland & Halland

Hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett gratis kit för egenprovtagning av klamydia
Drop-in måndagar kl. 17.00–20.00
Kungsgatan 15 B, Växjö
Mer information om vår testmottagning hittar ni här