Noaks Ark Småland & Halland | På gång
125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-125,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive
 

På gång

På gång hos Noaks Ark Småland & Halland


26 september, Utbildning personal HVB-hem

Onsdagen den 26 september anordnas en utbildning inom projektet Friends to friends för samtlig personal på kommunala HVB-hem i Alvesta kommun. Utbildningen handlar berör framförallt metoder för hur man kan ta upp och tala om sex och samlevnad med ungdomar.


26 september, Volontärutbildning

Onsdagen den 26 september anordnas första delen av två i Noaks Ark Småland & Hallands grundutbildning för volontärer om hiv, STI och SRHR-frågor. Tid: 17:00-20:30 Plats: Kungsgatan 15 B, Växjö.  Anmälan sker till: emma.johannisson(at)noaksark.org alt. 0470-193 81 senast 19 september. Varmt välkommen med din anmälan! Här finner ni program för utbildningen.


3 oktober, Volontärutbildning

Onsdagen den 3 oktober anordnas den andra och sista delen i Noaks Ark Småland & Hallands grundutbildning för volontärer om hiv, STI och SRHR-frågor. Tid: 17:00-20:30 Plats: Kungsgatan 15 B, Växjö. Anmälan sker till: emma.johannisson(at)noaksark.org alt. 0470-193 81 senast 19 september. Varmt välkommen med din anmälan! Här finner ni program för utbildningen.


Oktober, Social aktivitet, Musikalen On the town

Följ med oss på musikalen On the Town i Jönköping! Flera av landets främsta dansare och musikalartister står på scenen tillsammans med Jönköpings Sinfonietta när musikalen On The Town kommer till Kulturhuset Spira Jönköping. Det blir massor av dans, humor och musik på en färgsprakande upptäcktsfärd i New York – en stad som aldrig står still! För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


Oktoberträff, Samtalsgruppen för män

Samtalsgruppen för män träffas för att tala om skuld och skam. För mer information kontakta Farhad, 070-729 32 78.


Oktober, Social aktivitet, Bowling och middag

Välkommen till en härlig kväll med bowling och middag! Vi börjar med att spela bowling i en timme, för att därefter avnjut en god måltid tillsammans. Vi lär oss att spela bowling tillsammans om du inte kan, det viktigaste är att vi har roligt. Efter bowlingen går vi gemensamt och äter en gods måltid tillsammans. För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


1 november, Juridisk rådgivning

Måndagen den 15 oktober finns möjlighet till juridisk rådgivning med advokat Åsa Cronberg från Din Advokat.
Boka tid via Elli Mokus på 070-551 93 81.


21 november, Utbildning – Våga vårda! Att möta och bemöta personer som lever med hiv

Hiv idag är inte som igår. Idag är den medicinska behandlingen väldigt effektiv och smittsamheten mycket låg. Ändå möter många som lever med hiv fortfarande rädsla, fördomar och diskriminering – även inom vården. Region Halland och Noaks Ark Småland & Halland inbjuder till en halvdagsutbildning som ges under två tillfällen samma dag. Utbildningen belyser hiv ur ett medicinskt- och omvårdnadsperspektiv, där vi får ta del av de senaste vetenskapliga rönen, och verktyg för ett gott bemötande.

Tid: Onsdagen den 21 november kl. 09.00-12.00 och 13.30-16.30 (samma information vid båda tillfällena).

Plats: Folketshus, Varberg.

Målgrupp: Vårdpersonal inom Region Halland och kommunanställda i Hallands län.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan medarbetare. Vi bjuder på fika!

Anmälan: information om anmälan kommer!


27 november, Utbildning – Våga vårda! Att möta och bemöta personer som lever med hiv

Hiv idag är inte som igår. Idag är den medicinska behandlingen väldigt effektiv och smittsamheten mycket låg. Ändå möter många som lever med hiv fortfarande rädsla, fördomar och diskriminering – även inom vården. Välkommen till en utbildningsdag där vi får ta del av de senaste vetenskapliga rönen, och verktyg för ett gott bemötande.

Utbildningsdagen är ett samarbete mellan Smittskydd, Infektionskliniken Länssjukhuset Ryhov, sektion Folkhälsa och Noaks Ark Småland & Halland

Tid: Tisdagen den 27 november kl. 13.00-16.00

Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum, Jönköping

Inbjudan och anmälan


27 november, Extraöppet testmottagningen, drop in kl. 17.00-18.00

För att uppmärksamma Europeisk hivtestar veckan och World AIDS Day har testmottagningen extra öppettider. Välkommen för ett hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett egenprovtagningskit för klamydia. Drop in kl. 17.00-18.00. Anonymt och gratis!


28 november, Utbildning- Hiv och livskvalitet – verktyg för ett gott bemötande

Landstinget i Kalmar län och Noaks Ark Småland & Halland inbjuder till en halvdagsutbildning kring hiv, som ges under två tillfällen samma dag. Utbildningen belyser hiv ur ett medicinskt- och omvårdnadsperspektiv.

Tid: Onsdagen den 28 november kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.00 (samma information vid båda tillfällena).

Plats: Länssjukhuset Kalmar, Epidemin, hus 16, plan 2. (På länk till Västerviks sjukhus Hallströmska rummet, plan 3. På länk till Oskarshamns sjukhus; Furön, hus 3, plan 3).

Målgrupp: Vårdpersonal inom Landstinget i Kalmar län

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan medarbetare. Vi bjuder på fika!

Anmälan: Anmälan görs till ann-christine.sjolund(at)ltkalmar.se senast den 19 november. I anmälan anger du när och var du vill delta, samt eventuell allergi. Antalet platser är begränsat.

Mer information: Frågor gällande utbildningen besvaras av Ann-Christine Sjölund, Smittskydd Kalmar ann-christine.sjolund@ltkalmar.se


29 november, Extraöppet testmottagningen, drop in kl. 17.00-18.00

För att uppmärksamma Europeisk hivtestar veckan och Word AIDS Day har testmottagningen extra öppettider. Välkommen för ett hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett egenprovtagningskit för klamydia. Drop in kl. 17.00-18.00. Anonymt och gratis!


1 december, World AIDS Day

Den 1 december uppmärksammas World AIDS Day, Världsaidsdagen och i år har dagen 30-års jubileum. Det är en möjlighet för människor över hela världen att förenas i arbetet till förmån för personer som lever med hiv. Årets tema är ”Know your status”, ”Kännedom om din status”. Temat syftar till att öka medvetenheten om vikten av att känna till sin status och för att avlägsna stigma och hinder för hivtestning. I samband med World AIDS Day och Europeiska hivtestar veckan (v.48) kommer Noaks Ark Småland & Hallands testmottagning ha extra öppettider för drop in den 27 och den 29 november, se info ovan.

1 december, Vi sjunger in Advent och uppmärksammar World Aids Day

En musikgudstjänst i Växjö domkyrka där vi sjunger in advent och uppmärksammar World AIDS Day i samarbete med Svenska kyrkan i Växjö och Kretsen Röda Korset Arken Småland. Tid: Lördagen den 1 december kl. 17.00. Plats: Växjö domkyrka, Linnégatan 2A, 352 33 Växjö. Läs mer om gudstjänsten här.


December, Fira lillejul med oss!

Varmt välkommen att följa med när vi firar lillejul i respektive område! I december avnjuter vi julbord med massa god mat. Efter maten äter vi godsaker och desserter. Härifrån går vi inte hungriga! För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.

Varje vecka hos

Noaks Ark Småland & Halland

Hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett gratis kit för egenprovtagning av klamydia
Drop-in måndagar kl. 17.00–20.00
Kungsgatan 15 B, Växjö
Mer information om vår testmottagning hittar ni här