Noaks Ark - Göteborg & Västra Götaland - Hero

Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland

Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som arbetar med hiv frågor, sexuell hälsa, reproduktion och rättigheter! Vi är glada att du är här! Kika gärna runt lite och tveka inte att höra av dig till oss om du skulle ha några frågor!

Engagera dig Läs mer om oss

Girl Up

Girl Up är ett projekt som finansieras av Västra Götalandsregionen och erbjuder hälsofrämjande informationsinsatser inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter av tjejer för unga nyanlända tjejer.

På gång i Göteborg & Västra Götaland

Just nu är det inget på gång...

Det finns inga tråkiga HIV-besked längre

Ett liv utan begränsningar

Testar du negativt för hiv behöver du inte bekymra dig mer. Testar du positivt får du medicin som håller dig frisk. Behandlad hiv gör dig dessutom smittfri vid sex. LÄs mer om hiv och hur det är att leva med hiv idag.

Läs mer om hiv och aids

En person med behandlad HIV smittar inte vid sex

Behandlingen är så effektiv, att virusmängden sjunker till omätbara nivåer. Behandlad hiv överförs inte vid sex. Risken att hiv överförs under graviditet eller förlossning är mycket låg om modern behandlas i god tid. I dagsläget är det för tidigt att säga hur mycket smittrisken minskar om man delar injektionsverktyg. Amning, blodtransfusion och organtransplantation anses alltjämt innebära en risk även om hiv behandlas.

Hur går ett hivtest till?

Ett hivtest är ett blodprov som tas i armvecket eller genom ett stick i fingret. Ett prov som tas i armvecket skickas till ett laboratorium för analys och du får svaret efter cirka en vecka. Ett prov som tas i fingret, ett så kallat snabbsvarstest, analyseras direkt i testrummet och resultatet får du efter cirka 15 minuter. På Noaks Ark erbjuder vi test med snabbsvar. Det är gratis och du får vara anonym

Om oss

Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak. Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtestning med snabbsvar.

Säkra svar om HIV

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Under vecka 29 och 30 har vi öppet måndag, onsdag och fredag.

Läs mer om Noaks Ark Direkt

Kontakta oss

Nedan hittar du kontaktuppgifter till oss på Noaks Ark Stockholm. Söker du någon speciell från personalen? Hör gärna av dig till oss eller kom förbi på en fika.

Skicka brev
Kungsgatan 4 411 19 Göteborg
Facebook
@noaksarkgvg
Instagram
@noaksarkgvg
Volontärer sökers!

Engagera dig i vår förening

Ända sedan starten 1986 har Noaks Ark jobbat för att öka välbefinnandet och livskvaliteten hos personer som lever med hiv samt jobbat med att förebygga spridningen av hiv och andra sexuellt överförbara infektioner. Idag bidrar vi till ökad kunskap och medvetenhet kring frågor som rör hiv och andra sexuellt överförbara infektioner men också sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, sexualitet och relationer. Genom ditt medlemskap blir även du en del av vår rörelse som bidrar till att främja en lustfylld, trygg och säker sexualitet och förebygga ökning av fall av hiv och andra sexuellt överförbara infektioner. Bli medlem redan idag för att stödja vår verksamhet!

Bli volontär
Noaks Ark - Göteborg & Västra Götaland - Engagera dig

Nyheter

- Vad händer i Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland

Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Noaks Ark Direkt

Du kan vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Under vecka 29 och 30 har vi öppet måndag, onsdag och fredag.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt