17 jun 2022

Nationella hivstrategin ses över

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att se över den nationella hivstrategin. Strategin reviderades senast 2017. I uppdraget ingår att se över principerna för hur de statliga anslagen till det civila samhällets aktörer på området fördelas.

Samtidigt ger regeringen myndigheten i uppdrag att dela ut 24 miljoner kronor, vilka hade införlivats i oppositionens budget som antogs av Riksdagen tidigare i år. Medlen betalas ut engångsvis till ideella organisationer som ansökt om verksamhets- och organisationsbidrag för 2022. Se Socialdepartementets pressmeddelande här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt