16 jun 2021

Ny rapport om att leva med hiv under covidåret

I dag publiceras en ny rapport som redogör för resultaten från en enkätundersökning bland personer som lever med hiv om hur coronapandemin påverkat deras välmående.

6 av 10 tillfrågade är mer missnöjda med sitt psykiska välmående idag jämfört med innan coronapandemin. Missnöjet är störst blad de äldre deltagarna i studien (7 av 10 bland 50+ år jämfört med knappt 1 av 2 i gruppen under 50 år). 48% anger att de känt sig känslomässigt förlamade ofta eller ibland under den senaste månaden till följd av corona. Varannan är mera missnöjd med sin fysiska hälsa i dag jämfört med innan pandemin. 42 % uppger att pandemin påverkat hivvårdens tillgänglighet negativt.

Undersökningen är ett samarbete mellan Riksförbundet Noaks Ark, Posithiva Gruppen , Kantar/Sifo och MSD. Resultaten presenterades på ett webbinarium 15 juni. Du kan titta på en inspelning av webbinariet här.

Rapport: Hur är det att leva med hiv under pandemin pdf


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt