01 dec 2020

World AIDS Day 2020

Idag den 1 december uppmärksammas World AIDS Day. Vi på Noaks Ark har samlat vänner, volontärer, personal och andra organisationer i gemensamma manifestationer sedan 1988, som var den första World AIDS Day. Då handlade det mycket om att minnas och hedra dem som dött. Idag finns fantastiska mediciner som gör att personer som lever med hiv kan leva sitt liv lika länge som vem som helst. Behandlad hiv överförs inte vid sex.

Årets World AIDS Day liksom vårt arbete präglas av den pågående coronapandemin. UNAIDS tema är ”Global solidaity, shared responsability” (Läs mer här)

Runtom i landet uppmärksammar Noaks Ark-föreningar 1 december på olika sätt, hitta din Noaks Ark här.

På Riksförbundet Noaks Ark har vi gjort ett specialproducerat avsnitt av Noaks Ark-podden ”Så påverkar covid-19 hivarbetet”. Eliot Wieslander från Läkare i Världen och Daniel Suarez från Posithiva Gruppen intervjuas av Jukka Aminoff på Riksförbundet Noaks Ark. (Lyssna här)


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt