25 nov 2020

Hur vet man att man har hiv?

Det enda sättet att veta om du har hiv är att ta ett hivtest. Det är viktigt att du testar dig om du tror att du har utsatt dig för en hivrisk. Att ta reda på om du har hiv ger möjlighet till behandling, vilket skyddar ditt immunförsvar och gör dig smittfri vid sex.

Du kan testa dig på vårdcentral, hud- och könsmottagning, ungdomsmottagning, hos din gynekolog eller barnmorska. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns särskilda mottagningar för män som har sex med män. Hivtestning är gratis och du kan vara anonym.

Många Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtest med snabbsvar (15 min).

Hitta din Noaks Ark-förening här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt