21 okt 2020

Pjäs om hiv innan medicinerna

Kurage är en nyligen skriven teaterpjäs byggd på autentiska citat från ett antal personer som befann sig mitt i den svenska hivepidemin innan dagens hivbehandlingen introducerades. En pjäs som berättar naket, nästintill sakligt, om kärlek och förtvivlan, fördömande och solidaritet, om ”människovärde, mod och hopp.” Pjäsen är en samproduktion mellan Teater Västernorrland, Folkteatern Gävleborg och Riksteatern och ursprungstanken var att den skulle turnera landet runt.

Coronaepidemin lade hinder i vägen för turnéplanerna, men en uppläsning av texten med de skådespelarna Lotta Östlin Stenshäll, Mårten Andersson och Victor Wigardt  filmades med en efterföljande diskussion mellan regissören Joakim Rindå, juristen Aida Babakirad från antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr och Jukka Aminoff från Riksförbundet Noaks Ark. Tanken är att pjäsen kan på detta sätt ändå visas digitalt. Inspelningen är ett samarbete mellan Svenska Kyrkan, Sensus och Riksförbundet Noaks Ark och ingår i ett större digitalt Pride-inriktat projekt inom Svenska Kyrkan med det paulinska temat tro, hopp och kärlek. Se inspelningen här.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt