14 jul 2020

Hur ser attityderna ut?

Ny studie om gaycommunityts inställning till hiv

Trots att behandlad hiv är smittfri vittnar medlemmar hos Posithiva Gruppen om att de återkommande avvisas, eller till och med möts av hat, i dejtingsammanhang på grund av sin hivstatus. Nu genomför Posithiva Gruppen tillsammans med Noaks Ark Stockholm och Karolinska Institutet en studie för att försöka få svar på hur attityder till hiv och personer som lever med hiv faktiskt ser ut bland homo- och bi- sexuella män idag.

Studien är en del i projektet Undetectable is the new negative: Hivstigma i gayrörelsen och kommer utöver forskningsartiklar resultera i en kampanj. Studien består av en enkät samt djupintervjuer och ställer frågor om attityder kring hiv och upplevelser av andras attityder kring hiv.

Projektet ägs av Posithiva Gruppen med Noaks Ark Stockholm och Karolinska Institutet som partners och ansvarig forskare är professor Anna Mia Ekström. Det finansieras med medel för arbete med psykisk hälsa via Region Stockholm.

För att läsa mer om studien och delta, besök www.hivattityd.se


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan 10 och 12. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.
Extraöppet på World Aids Day, 1 December: 10:00-14:00

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt